Wie zijn wij

Bijna 25 jaar geleden is het koor ‘Koraal’ opgericht. De naam verwijst naar het kleurrijke zeekoraal. De veelkleurigheid van zeekoraal geeft alles weer waar ons koor voor staat; Kleurig, Ontroerend, Ritmisch, Anders, Afwisselend en Levendig.

Repertoire
Het repertoire van ‘Koraal’ is vier- tot achtstemmig, a capella of met pianobegeleiding, van klassiek tot pop en alles wat er tussen zit. Het is dan ook zeer veelzijdig, kijk hiervoor bij ‘Repertoire’.

Dirigent 
Merlijn Kaper is sinds jaren tot grote tevredenheid onze dirigent. Als professional geeft hij ‘Koraal’ op geheel eigen wijze leiding en dankzij zijn muzikaliteit weet hij ons koor steeds naar een hoger niveau te tillen. Zijn kwaliteiten zijn in ieder geval geduld, een flinke dosis humor en liefde voor muziek. Bij de uitvoering van de muziek wordt de nadruk gelegd op dynamiek, klankkleur, harmonie en plezier in het zingen.

Uniek
De diversiteit in het repertoire én de leden maakt ‘Koraal’ uniek in Elburg en omgeving. De sfeer op ons koor, met een ledenaantal rond de 25, wordt gekenmerkt door openheid, geduld en gezelligheid. Iedereen wordt gewaardeerd om datgene wat hij of zij bijdraagt.

Spreekt de stijl van ‘Koraal’ je aan, zing dan gezellig met ons mee! Het is altijd mogelijk om de sfeer te komen proeven. Je bent in elk geval van harte welkom om een paar repetitieavonden mee te doen om te kijken of het wat voor je is!

De wekelijkse koorrepetitie wordt gehouden in de Agnietenschool (ingang onder de trap), aan de Hoekwant 45 in Elburg. We zijn er op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Concerten en andere activiteiten
Koraal geeft van tijd tot tijd een concert(je), doet mee aan een korenfestival of een evenement. Ook speciale verzoeken nemen we altijd in overweging, denk bijvoorbeeld aan bandopnames ter ondersteuning van de openluchtvoorstelling ‘Het gevoel van vrijheid’ van de Stichting 8081.

Natuurlijk organiseert de feestcommissie elk jaar een sfeervolle gezellige middag en/of avond waarop we elkaar op een andere manier ontmoeten.

Concerten die wij hebben verzorgd:

 • Mini kerstconcert in de centrale hal van Isala Klinieken Zwolle, op 18 december 2019 
 • Jaarlijks sfeervolle Kerstconcerten tijdens Kerst in de Vesting in de Kloosterkapel van het museum Elburg, het voormalige Agnietenklooster
 • Deelname aan korenfestival ‘Laat je Hoorn’ op 6 oktober 2019 in de Hoornse schouwburg Het Park, inclusief deelname aan een masterclass 
 • Koffieconcerten in de Catharinakapel te Harderwijk, in februari 2018, maart 2016 en oktober 2014
 • De “Rabo Night-of-Music” samen met MCV Excelsior en de slagwerkgroep Excelsior in “t Huiken te Elburg, november 2017
 • “Yesss in the Garden” in de binnentuin van het museum Elburg, voormalig Agnietenklooster, in juni 2017 en in juni 2015
 • December 2015 Kerstconcert in de kapel van “Nieuwe Haven”, woon- , zorg- en dienstencentrum te Zwolle
 • Concert in de “Waalse kerk” in Zwolle m.m.v. Baldur gitaar ensemble, oktober 2015
 • Korenfestival Hengelo, drie optredens, juni 2014
 • 20-jarig Jubileumconcert in de podiumzaal van ’t Huiken m.m.v. Vocal Group Men’s Choir, oktober 2013
 • Jubileumconcert van Concordia in de Grote kerk te Elburg, mei 2012

Bestuur
Voorzitter: Mijntje (aftredend, per 1 januari 2021 Erica)
Penningmeester: Inge 
Secretaris: Emmie