Memore

Het nieuwe koor voor muzikale verbinding en harmonie

Naast ons vaste ‘Koor Koraal’ werken wij sinds enige tijd mee aan de ontwikkeling van het nieuwe koor Memore. Een prachtig sociaal initiatief waar wij graag onze schouders onder zetten én onze muzikale ondersteuning aan geven!

Welkom bij Memore, waar we weten dat muziek een krachtig hulpmiddel biedt om je verbonden te voelen. We zijn een koor dat zich inzet voor mensen met geheugenproblemen. Bij ons kun je samen met je naaste of mantelzorger komen zingen. Daarbij is het niet erg als je geheugen het soms even niet doet. Samen zorgen we voor een unieke en mooie muzikale ervaring. 

Memore is meer dan een zangkoor 

Wij staan voor muzikale energie, empathie en verbinding. Bezig zijn met muziek is effectief bij het stimuleren van je cognitieve vaardigheden. Ook vergroot het je geluksgevoel en roept soms emoties bij je op. Door samen te zingen gebruiken we de kracht van muziek om herinneringen op te roepen. We merken dat meezingen een positief effect kan hebben op geheugenproblemen. 

Bij Memore zorgen we ervoor dat onze wekelijkse zangsessies toegankelijk en plezierig voor je zijn als je meezingt. We creëren een veilige omgeving waarin iedereen zich vrij voelt om zijn of haar stem te laten horen. Met een groep lotgenoten en hun naasten of begeleiders, zorgen we voor elkaar. 

Onze muzikale professionals zorgen voor een uitgebreid repertoire van bekende liedjes. Deze roepen herinneringen op en brengen je plezier. We combineren klassieke favorieten met populaire deuntjes van vroeger, zodat er altijd iets bij is, waar je van kunt genieten. Denk hierbij aan The Beatles, Ramses Shaffy en Wim Sonneveld. Onze dirigent staat klaar om je bij het zingen te ondersteunen en aan te moedigen. Hierdoor voelt iedereen zich gesteund in onze muzikale reis. 

De kracht van verbinding – over Memore 

Bij Memore geloven we sterk in de kracht van verbinding. Onze wekelijkse zangsessies bieden niet alleen een plek om te zingen. Zij bieden ook een plek waar vriendschappen kunnen ontstaan en sociale banden kunnen worden versterkt. We stimuleren interactie en moedigen de deelnemers aan om met elkaar in contact te komen. Hierdoor ontstaat een gevoel van saamhorigheid en gemeenschap, want samen zijn we meer. 

We heten iedereen welkom bij Memore, ongeacht leeftijd, achtergrond of muzikale ervaring. Of je nu een koorlid bent of een naaste/begeleider die een geliefde ondersteunt, je bent bij ons in goede handen. Samen creëren we een omgeving waarin muziek, empathie en inclusiviteit samenkomen om het leven te verrijken. 

Sluit je aan bij Memore en ontdek de kracht van muziek om herinneringen te herstellen, emoties te ervaren en een gevoel van gemeenschap te delen! 

Geïnteresseerd? Meld je dan aan en wordt lid van het koor! 

Startdatum: donderdag 21 september 2023
Repetities en locatie: elke donderdagavond om 19.00 uur in Wijkontmoetingscentrum De Voord
Contributie: € 12,50 per stel per maand (contant) 

Aanmelden: mail voor 1 september naar koormemore@gmail.com. Geef daarbij de naam van de deelnemer en de naam van de naaste of begeleider op. 

Memore is een maatschappelijk initiatief van Koor Koraal Elburg, WOC de Voord, Centrum voor Cultuur Elburg (CvC Elburg), gemeente Elburg en Stichting Wiel.