Wie zijn wij

Bijna 25 jaar geleden is het gemengd koor “Koraal” opgericht. De naam “Koraal” verwijst naar het kleurrijke zeekoraal. De veelkleurigheid van zeekoraal geeft alles weer waar koor “Koraal” voor staat, namelijk Kleurig, Ontroerend, Ritmisch, Anders, Afwisselend en Levendig.
In de loop van de tijd is “Koraal” uitgegroeid tot een zelfstandige vereniging wat onder andere inhoudt dat er een jaarlijkse algemene leden vergadering wordt gehouden.
Het repertoire van “Koraal” is vier- tot achtstemmig, a capella of met pianobegeleiding, van klassiek tot pop en alles wat er tussen zit. Het is dan ook zeer veelzijdig, kijk hiervoor bij ” Repertoire”.

Bij de uitvoering van de muziek wordt de nadruk gelegd op dynamiek, klankkleur en harmonie.
Vanwege de genoemde diversiteit is “Koraal” uniek in Elburg en omgeving.
De sfeer op het koor, met een ledenaantal rond 30, wordt gekenmerkt door openheid, geduld, gezelligheid en iedereen wordt gewaardeerd om datgene wat hij of zij bijdraagt.
Als je wordt aangesproken door de stijl van het koor kun je lid worden om zingend een steentje bij te dragen. Het is altijd mogelijk om kennis te maken en sfeer te proeven. Bij “Koraal” ben je zonder kosten drie repetitieavonden van harte welkom!!

De wekelijkse koorrepetitie wordt gehouden in de centrale ruimte van de Agnietenschool, Hoekwant 45 in Elburg, elke woensdag van 20.00 tot 22.00 uur.

Jaarlijks geeft Koraal een aantal concerten of concertjes, zelfstandig of op uitnodiging. Ook vinden er uitwisselingen plaats met ander koren.
Elk jaar is er eveneens een sfeervolle gezellige middag en/of avond waarop we elkaar op een andere manier ontmoeten.

Concerten uit het nabije verleden:

  • Koffieconcerten in de Catharinakapel te Harderwijk, februari 2018, maart 2016 en oktober 2014
  • De “Rabo Night-of-Music” samen met MCV Excelsior en de slagwerkgroep Excelsior in “t Huiken te Elburg, november 2017
  • Jaarlijks sfeervolle Kerstconcerten tijdens Kerst in de Vesting in de Kloosterkapel van het museum Elburg, het voormalige Agnietenklooster.
  • “Yesss in the Garden” in de binnentuin van het museum Elburg, voormalig Agnietenklooster, in juni 2017 en in juni 2015
  • December 2015 Kerstconcert in de kapel van “Nieuwe Haven”, woon- , zorg- en dienstencentrum te Zwolle
  • Concert in de “Waalse kerk” in Zwolle m.m.v. Baldur gitaar ensemble, oktober 2015
  • Korenfestival Hengelo, drie optredens, juni 2014
  • 20-jarig Jubileumconcert in de podiumzaal van ’t Huiken m.m.v. Vocal Group Men’s Choir, oktober 2013
  • Jubileumconcert van Concordia in de Grote kerk te Elburg, mei 2012

 
Bestuur:
Voorzitter: Mijntje Vliegen
Penningmeester: Inge Sprokkereef
Secretaris: Rienk Groefsema

 
Dirigent:
Merlijn Kaper is sinds jaren tot grote tevredenheid de vaste dirigent van het koor. Door zijn bezielende leiding en muzikaliteit weet hij “Koraal” met geduld en humor steeds naar een hoger niveau te tillen.